Vulvaspreekuur

U komt terecht op het vulvaspreekuur als u klachten heeft aan uw vulva. U heeft bijvoorbeeld pijn of jeuk aan uw schaamlippen. Of u heeft seksuele problemen. Het vulvaspreekuur is onderdeel van de polikliniek Gynaecologie. Er werken gynaecologen en dermatologen.

Wat kunt u verwachten op het vulvaspreekuur?

Voor uw bezoek aan het Vulvaspreekuur krijgt u een vragenlijst over uw medische geschiedenis. Op het spreekuur bespreekt u dit verder met een gynaecoloog of dermatoloog.

Lichamelijk onderzoek

Na uw eerste gesprek vindt lichamelijk onderzoek plaats. De arts onderzoekt u eerst uitwendig en soms daarna nog inwendig met een speculum (eendenbek). U kunt zelf met het onderzoek meekijken in een spiegel.

Bij het onderzoek maken we regelmatig een foto om veranderingen van de vulva in de loop van de tijd te kunnen volgen. Deze foto’s slaan we veilig op in uw medisch dossier. Heeft u hier bezwaar tegen? Geef dit dan bij ons aan.

Biopt

Is een huidziekte de vermoedelijke verklaring van uw klachten? Dan nemen we soms een huidbiopt om een diagnose te stellen. Bij een biopt nemen we een klein stukje huid van enkele millimeters weg. Vervolgens onderzoekt de patholoog dit stukje huid. U krijgt een plaatselijke verdoving met een injectie. Hierdoor ontstaat een kleine wond. Soms is het nodig deze te hechten met een enkele oplosbare hechting.

Afspraak maken Vulvaspreekuur

Bel onderstaand nummer om een afspraak te maken voor het Vulvaspreekuur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees meer over de vulva op vulvapoli.nl.