De Hartenboom

Blij, dankbaar, verdrietig? Wat je gevoel ook is, misschien helpt het om je emoties te uiten. Dan ben je bij de Hartenboom op de juiste plek.

Hartenkreet | Diakonessenhuis

Je hart luchten

De Hartenboom is er om je hart te luchten. Een plek waar je even kunt stilstaan bij je gedachten. Lucht je hart en laat je eigen boodschap achter. Deze boodschap zie je dan terug bij de Hartenboom in de centrale ingangshal van ons ziekenhuis in Utrecht. Neem er eens een kijkje. Hopelijk vind je troost of raak je geïnspireerd door de boodschappen van anderen.

Hoe werkt het?

Laat een boodschap achter via onderstaande button. Je boodschap verschijnt dan binnen een paar dagen bij de Hartenboom in ons ziekenhuis en geeft inspiratie of troost aan anderen. Mooi toch?

Gebruik maximaal 150-200 tekens. 

Liever een handgeschreven briefje?

Dat kan ook. Lever dan een briefje met je boodschap en naam in bij de receptie van ons ziekenhuis in Utrecht. We zorgen dan dat je boodschap bij de hartenboom verschijnt.

Hartenkreten van anderen

Hieronder lees je wat anderen zoal achterlieten qua berichten. Kijk voor de nieuwste en meer berichten bij de Hartenboom in Utrecht.

 • “Na 6 jaar eindelijk schoon verklaard! Man, wat ben ik blij!”

  Douwe

  Hartenkreet versie 1
 • “Dat onderbuikgevoel dat ineens verandert in duizend zeepbellen”

  Fred

  Hartenkreet versie 1
 • “Ik heb een nieuw zusje, ze heet Pam. Ik ben al vier!”

  Jonne

  Hartenkreet versie 3
 • “Mijn lieve oma zal altijd bij mij blijven. Met mijn moeder 1 nacht waken was enorm waardevol!”

  Hartenkreet versie 4
 • "De fantastische vader van mijn beste vriend. Dankbaar dat ik ‘m gekend heb.”

  Jan

  Hartenkreet versie 1
 • “Als je nog net door de schuifdeuren glipt voordat de trein vertrekt.”

  Hartenkreet versie 1

Het ontstaan van de Hartenboom

In coronatijd maakten onze patiënten, hun naasten en onze collega’s erg veel mee. De uitzonderlijke periode maakte erg veel indruk op ons allemaal. Daarom wilden we een plek in ons ziekenhuis maken waar iedereen ervaringen kan laten bezinken en delen. Waar je je hart kan luchten, je ervaring kan delen, een boodschap kan achterlaten. Een centrale plek in ons huis, als een bank onder een boom op een dorpsplein.

Zo is het zaadje geplant voor de hartenboom. We denken van harte aan iedereen die op welke manier dan ook werd geraakt door de moeilijke coronaperiode. En, nu corona achter ons ligt, natuurlijk aan álle mensen die ervaringen in ons ziekenhuis hebben die veel invloed op hen hebben.