Hepatitiscentrum

Heeft u chronische virale hepatitis? Dan kunt u terecht bij het hepatitiscentrum.

Virale hepatitis

In Nederland zijn ongeveer 100.000 patiënten met chronische hepatitis B of C. Een infectie met het hepatitis B of C-virus kan leiden tot ernstige leverschade (cirrose), dood door leverschade of leverkanker. De ziekte is goed te behandelen. Daarom is het belangrijk dat we de ziekte snel opsporen.

Meer over het hepatitiscentrum

U kunt terecht in Utrecht , Zeist en Doorn. In het hepatitiscentrum werken internist-infectiologen, maag-darm-leverartsen en een maag-darm-leververpleegkundige nauw met elkaar samen.

Ons centrum is door de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen en de Nederlandse Internisten Vereniging benoemd tot erkend hepatitiscentrum.

Werkwijze hepatitiscentrum

U komt bij ons terecht omdat uw huisarts of specialist u heeft doorverwezen. U heeft een afspraak met een internist-infectioloog of maag-darm-leverarts die is gespecialiseerd in virale hepatitis.

Dit is wat u bij uw bezoek aan het hepatitiscentrum kunt verwachten:

  • We nemen  bloed bij u af.  
  • We bepalen welk type hepatitis u heeft. Ook bepalen we de hoeveelheid virus in uw bloed.
  • We kijken of uw lever beschadigd  is.
  • We maken een afspraak voor een echo van uw lever.

De uitslag krijgt u bij een volgend bezoek. U hoort hoe we u gaan behandelen en welke behandelmogelijkheden er zijn. Tijdens uw behandeling wordt u begeleid door de maag-darm-leververpleegkundige.