Kinderdagbehandeling

Moet uw kind binnenkort voor een dagopname naar het ziekenhuis? Dan komt uw kind terecht op de kinderdagbehandeling. Lees hier meer over de opname op de kinderdagbehandeling.

Vader, moeder en dochter zitten in de tuin

De afdeling kinderdagbehandeling

Op de kinderdagbehandeling hebben we drie zalen met drie bedden. Hier kunnen kinderen terecht van 0 tot 18 jaar. Een van de zalen is speciaal voor tieners. Uw kind kan in alle zalen gebruik maken van speelgoed. Peuters en kleuters hebben een eigen speelhoek. Die afleiding op de zaal is nodig want uw kind moet tijdens de opname op de kinderdagbehandeling blijven.

Ouders bij de operatie

Als ouders mag u bij de inleiding van de narcose van uw kind zijn. Ook mag u erbij zijn als uw kind wakker wordt op de recovery. Kunt u er niet bij zijn? Laat dan een contactadres achter bij de verpleegkundige van de dagbehandeling.

Voorlichtingsbijeenkomst kinderdagbehandeling

Wilt u zich goed voorbereiden op de opname? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u en uw kind wat u kunt verwachten. Ook kunt u al uw vragen stellen. Aan het einde van de bijeenkomst krijgt u een informatieboekje mee. Meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomst vindt u in de folder onderaan deze pagina. 

Ziek of koorts

Is uw kind voor de opname ziek? Of heeft uw kind koorts? Laat het ons dan weten via 088 250 7576. Het kan zijn dat we de operatie voor uw kind moeten uitstellen. Als uw kind binnenkort een inenting krijgt, is het ook handig om die na de opname in te plannen.