Polikliniek voor jeugd en alcohol

Is uw kind met alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis? En onder de 18 jaar? Dan brengt uw kind na de opname een bezoek aan de polikliniek voor jeugd en alcohol. Op deze polikliniek begeleiden we u en uw kind verder. Bekijk wat u van de nazorg op de polikliniek kunt verwachten.

Speciale nazorg alcoholgebruik

Alcoholgebruik op jonge leeftijd kan blijvende schade veroorzaken. Daarom is ingrijpen erg belangrijk. Op de polikliniek jeugd en alcohol krijgt uw kind speciale nazorg. Samen met uw kind gaat u in gesprek met een kinderarts en eventueel een psycholoog.

U en uw kind leren wat de gevolgen zijn van alcoholgebruik. Ook onderzoeken we of het overmatig alcoholgebruik eenmalig was of niet. Als blijkt dat uw kind regelmatig veel drinkt proberen we samen te achterhalen wat hiervan de reden is. U kunt hierbij denken aan: depressiviteit, ADHD, schoolproblemen of eenzaamheid. In twee tot drie gesprekken leren we u en uw kind wat u zelf kunt doen om alcoholschade in de toekomst te voorkomen.

Samenwerking met instellingen

Kunnen u en uw kind meer hulp gebruiken? Dan verwijzen we u door naar andere instellingen. We werken bijvoorbeeld nauw samen met Centrum Maliebaan: de zorginstelling voor verslavingsvraagstukken.

Meer informatie over alcoholgebruik

Wilt u meer informatie over alcoholgebruik bij jongeren? Op deze pagina leest u meer over gevolgen van alcoholgebruik, de opname in het ziekenhuis en de nazorg op de polikliniek. Of bekijk de video waarin kinderarts Mark Hoetjer vertelt over comazuipen.

U kunt deze video alleen bekijken als u cookies accepteert. Meer informatie over cookies.

Kinderarts Mark Hoetjer over comazuipen