Op het spreekuur Longziekten en tuberculose

Heeft u een afspraak bij de longarts? Dan komt u naar de polikliniek Longziekten en tuberculose. Hier leest u wat u kunt verwachten van het spreekuur.

Polikliniek Longziekten en tuberculose

Voor het spreekuur gaat u naar de polikliniek Longziekten en tuberculose. De doktersassistente maakt voor u een afspraak aan de balie of telefonisch. U kunt terecht in Utrecht, Zeist of Doorn. Op de polikliniek werken zeven longartsen. 

Uw afspraak

Voordat u de longarts bezoekt, krijgt u een longfunctietest om te kijken hoe het met uw longen gaat. Het longfunctieonderzoek duurt 30 minuten. Daarna kunt u terecht bij de longarts. Soms is een longfunctieonderzoek vooraf niet nodig. U hoort dit van de doktersassistente.

Na de longfunctietest maakt u kennis met de longarts. Samen met de longarts bespreekt u uw klachten. Ook krijgt u de uitslag van de longfunctietest. Als het nodig is vraagt de longarts aanvullende onderzoeken aan. Zoals een röntgenfoto, een CT-scan of een bronchoscopie. Na dit gesprek en de eventueel aanvullende onderzoeken stelt de longarts samen met u een behandelplan op.