Luchtwegvirussen en ons ziekenhuis

Landelijk zijn de coronamaatregelen inmiddels vervallen. Wel geeft de overheid adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona, te voorkomen. Ook in ons ziekenhuis gelden maatregelen om verspreiding van luchtwegvirussen te voorkomen. Op deze pagina leest u welke dat zijn.

Laatst gewijzigd op 24 maart 2023

Waarom zijn er nog maatregelen in het ziekenhuis?

In een ziekenhuis zijn meer kwetsbare mensen dan op andere plaatsen. Om hen te beschermen blijven we in het ziekenhuis extra voorzichtig. Bovendien helpen de maatregelen om uitval van zorgmedewerkers tegen te gaan.

​​​​​​​De standaard maatregelen gelden ook bij ons

Dat wil zeggen: ontsmet uw handen regelmatig en hoest en nies in de elleboog.

We begroeten zonder handen schudden

In ons ziekenhuis begroeten we zonder handen schudden. Dit doen we om de kans op het doorgeven van bacteriën, virussen of infecties te verminderen. We blijven natuurlijk wel begroeten, want een begroeting is een belangrijk moment voor patiënten en zorgverleners. Een moment van welkom heten en vertrouwen bouwen. Wij vertrouwen erop dat iedereen daarin een begroeting kiest die bij hem/haar past.

Heeft u luchtwegklachten?

Heeft u luchtwegklachten (neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Draag dan een mondkapje in het ziekenhuis. Mondkapjes zijn bij binnenkomst in het ziekenhuis beschikbaar. Kinderen tot en met 12 jaar met luchtwegklachten die een afspraak hebben in ons ziekenhuis hoeven géén mondkapje op.

Iemand meenemen naar uw afspraak? 

Het kan fijn zijn om iemand mee te nemen naar uw afspraak. Neem maximaal 1 begeleider mee naar uw afspraak. Begeleiders met luchtwegklachten (neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn) vragen we een mondkapje te dragen in ons ziekenhuis. Mondkapjes zijn bij binnenkomst in het ziekenhuis beschikbaar.

Bezoektijden en regels voor bezoek

Om u veilig in ons ziekenhuis te kunnen ontvangen, beperken we het aantal mensen dat tegelijkertijd aanwezig is. We spreiden de bezoektijden en vragen u om met maximaal 2 bezoekers per bezoekuur te komen. Heeft u luchtwegklachten (neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn)? Draag dan een mondkapje in het ziekenhuis. Mondkapjes zijn bij binnenkomst in het ziekenhuis beschikbaar.