Rijbewijskeuringen

Bij sommige ziektes mag u niet zomaar weer autorijden. Bijvoorbeeld bij epilepsie, een beroerte of een spieraandoening. U moet dan eerst worden gekeurd. Dit is een lichamelijke keuring. Mogelijk gevolgd door een rijtest. U kunt bij ons terecht voor de lichamelijke keuring. Voor de rijtest kunt u bij het CBR terecht.

De keuring

Tijdens de keuring heeft u een gesprek met de neuroloog en doen we neurologisch onderzoek. We maken een verslag voor het CBR. Het CBR beoordeelt of u nog mag rijden. Mogelijk vraagt het CBR u eerst een rijtest af te leggen. De lichamelijke keuring duurt 30 minuten. Bij epilepsie hebben we alleen een gesprek met u. We doen geen neurologisch onderzoek. Dit duurt 15 minuten.

Kosten en vergoeding rijbewijskeuringen

De prijs voor de keuringen is landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze medische keuringen worden niet vergoed door uw verzekering.

  • De normale neurologische keuring (30 minuten): 143,43 euro (incl. BTW).
  • De korte neurologische keuring (15 minuten): 88,37 euro (incl. BTW).

Een afspraak maken

Heeft u een verwijzing van het CBR? We proberen u binnen vier weken te helpen. Houd er rekening mee dat de totale keuringsprocedure even kan duren. Vraag de verlenging van uw rijbewijs daarom op tijd aan bij het CBR.