TIA-service

Heeft u een TIA gehad? Dan is het belangrijk dat u snel voor onderzoek naar ons toekomt. Een TIA is vaak een waarschuwing voor een dreigende beroerte. U kunt binnen drie dagen terecht bij onze TIA-service in Utrecht of Zeist. Hier doen we onderzoek naar de oorzaak van uw TIA om erger te voorkomen.

TIA herkennen

Bij een TIA krijgt een deel van uw hersenen tijdelijk te weinig bloed. Uitvalsverschijnselen zijn een kenmerk van een TIA. Uw gezicht trekt bijvoorbeeld tijdelijk scheef. Of u kunt uw arm niet goed bewegen. Ook kan het zijn dat u niet goed ziet met een oog of niet duidelijk kunt praten. De uitvalsverschijnselen trekken meestal na een paar minuten weer weg. Vermoedt u of uw omgeving een TIA? Neem dan direct contact op met uw huisarts.

Onderzoek en behandeling TIA

Een afspraak op de TIA-service is vaak vroeg in de ochtend. U heeft een gesprek met de neuroloog. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek:

  • We meten uw bloeddruk.
  • We maken een hartfilm.
  • We maken een echo van uw halsvaten.
  • We maken een CT-scan van uw hersenen.

Aan het eind van de ochtend bespreken we de uitslagen met u. We kijken naar een eventueel behandelplan. We bespreken ook hoe u het risico op een TIA kunt verminderen. Meestal kunt u hierna naar huis. Soms moet u langer in het ziekenhuis blijven voor onderzoek of behandeling.

Voor een bezoek aan onze TIA-service heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts.