O.I. Kouznetsova

Internist-allergoloog / immunoloog met als aandachtsgebieden: allergologie (voedings- en medicatie-allergieën, hooikoorts/astma, urticaria/angio-oedeem, insectengifallergieën en anafylaxie) en klinische immunologie (afweerstoornissen, auto-immuunziekten en auto-inflammatoire ziekten).

Profielfoto O.I. Kouznetsova internist-allergoloog

O.I. Kouznetsova

Ik heb in 2014 de opleiding Geneeskunde voltooid aan de Universiteit Utrecht. Nadien was ik werkzaam in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn op de afdeling interne geneeskunde om vervolgens te beginnen met de opleiding tot internist in het UMC Utrecht. Van 2020 tot 2022 volgde ik de differentiatie tot allergoloog en klinisch immunoloog in het UMC Utrecht en het Diakonessenhuis onder leiding van Dr. H. Leavis en Drs. Z. Tempels. Vanaf 2023 ben ik werkzaam in het Diakonessenhuis op de polikliniek allergologie. Daarnaast werk ik als allergoloog bij de DC Klinieken. Ik ben onder andere lid van de Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie (NVvAKI) en zal binnenkort actief zijn als commissielid.

Publicaties

  • Leerboek ambulancezorg Hoofdstuk 4.8; De patiënt met allergie. Kouznetsova O, Kaasjager HAH.  In productie. Bohn Stafleu van Loghum, 2021. 
  • van den Elzen MT, van Os-Medendorp H, van den Brink I, van den Hurk K, Kouznetsova OI, Lokin ASHJ, Laheij-de Boer A, Röckmann H, Bruijnzeel- Koomen CAFM, Knulst AC. Effectiveness and safety of antihistamines up to fourfold or higher in treatment of chronic spontaneous urticaria. Clin Transl Allergy 2017;7:4.
  • Kouznetsova OI, van der Zee HH, van der Meijden WI. Een invaliderende ontstekingsziekte van de huid. Huisarts Wet 2016;59(5):212-16

BIG-nummer:

79919049101