Een snel herstel

Bent u opgenomen op de verpleegafdeling Ouderengeneeskunde? Samen met u en uw partner, familie of mantelzorger doen wij er alles aan u snel te laten herstellen. Naast uw lichamelijke problemen kijken we ook naar de invloed die uw ziekte heeft op uw dagelijks leven.

Behoud van zelfstandigheid

Het behoud van uw zelfstandigheid staat voorop. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat u in beweging blijft. Zo voorkomt u dat uw spierkracht afneemt en dat u doorligplekken krijgt. We moedigen u aan uit bed te komen en alles te doen wat u zelf kunt doen.

Activiteiten

De huiskamer is de ontmoetingsplek voor onze patiënten. U kunt hier koffiedrinken, bezoek ontvangen en gezamenlijk eten. Vrijwilligers en activiteitenbegeleiders organiseren verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen.

Vaste dagstructuur

Uw verzorging, koffiemomenten en maaltijden vinden plaats op vaste tijden. We hebben gemerkt dat de meeste patiënten zich daar prettiger bij voelen. Met een goede dagindeling blijft uw lichaam langer beter werken.

Fietsen met Virtual Reality-bril

Wij vinden het belangrijk dat u in beweging blijft. Dit is belangrijk voor uw herstel en voor uw lichamelijke én geestelijke gezondheid. Op de afdeling Ouderengeneeskunde onderzoeken we of u met een Virtual Reality-bril langer op een hometrainer fietst. Met deze bril op is het alsof u door Utrecht en het Utrecht van uw jeugd fietst. Verblijft u op onze afdeling, dan vragen wij u of u aan het onderzoek mee wilt doen. Bekijk de video over dit onderzoek.