Kinderadviesraad Diakonessenhuis

In ons ziekenhuis hebben we een Kinderadviesraad (KAR). De kinderen in onze Kinderadviesraad delen hun ervaringen en mening over ons ziekenhuis met ons. Zo helpen ze onze zorg voor kinderen en hun verblijf in ons ziekenhuis te verbeteren.

Samenstelling

Onze Kinderadviesraad bestaat uit 9 tot 12 kinderen tussen 10 en 18 jaar. Sommige kinderen lagen zelf opgenomen in ons ziekenhuis of hebben regelmatig een afspraak op de kinderpoli. Anderen zijn geen patiënt in het Diakonessenhuis, maar denken wel graag mee over hoe we onze zorg voor kinderen kunnen verbeteren.

De Kinderadviesraad krijgt begeleiding van een betrokken team dat bestaat uit medisch pedagogisch zorgverleners, kinderverpleegkundigen, een secretaresse en een beleidsmedewerker. Tijdens vergaderingen en bezoeken is onze Kinderadviesraad herkenbaar door de vrolijke T-shirts met logo die zij dragen.

Overleggen

De Kinderadviesraad komt vier keer per jaar samen. Dan bespreken ze verschillende onderwerpen die te maken hebben met onze zorg voor kinderen. Bijvoorbeeld de gesprekken met dokters. Snapt een kind alles wat de dokter zegt? Of het gaat over hoe onze kinderafdeling eruit ziet. Voelen kinderen zich er fijn? Wat zouden zij anders inrichten? De Kinderadviesraad deelt wat er goed gaat in ons ziekenhuis, maar ook wat beter kan.

De adviezen van de KAR nemen we mee in de uitwerking van projecten en beleid. Zo dacht de Kinderadviesraad de afgelopen tijd mee over onder andere:

  • Meer beweging op de kinderafdeling.
  • Afleiding door middel van een speurroute voor kinderen die naar de operatiekamer gebracht worden in Utrecht en Zeist.
  • Muurschildering op de kinderpoli en de kinderafdeling,
  • Het kinderhoekje op de recovery van ons operatiekamercomplex. Met een spelletje en afleiding voor kinderen vóór een operatie. 

Neem contact op met de Kinderadviesraad

Heeft u een vraag aan de Kinderadviesraad, een suggestie of lijkt het uw kind leuk om mee te denken in de Kinderadviesraad? Neem gerust contact op via [email protected].

Logo Kinderadviesraad. In het logo staat: KAR Diak.
Groepsfoto van de leden van de Kinderadviesraad bij het Diakhart bij ons ziekenhuis in Utrecht

De Kinderadviesraad en begeleiders bij het Diakonessenhuis in Utrecht