Samenwerken voor betere zorg

Om u goede zorg te geven, werken we samen met andere organisaties. Want een ziekenhuis is geen eiland in de gezondheidszorg. We zijn voor u als een ketting die begint bij de huisarts. En die meestal thuis eindigt, maar soms in een verpleeg- of verzorgingshuis. U krijgt alleen goede zorg als alle schakels in de ketting goed samenwerken.

Binnen onze muren

We werken al binnen onze eigen muren samen met anderen. Zoals met Dianet, een organisatie voor nierdialyse. Die zit in ons ziekenhuis. En wij werken in ons laboratorium voor Dianet. Organisatie Vitras startte nachtzorg vanuit ons ziekenhuis. En in onze buitenpolikliniek Doorn zit ook het Echocentrum Doorn. Daar werken we samen met verloskundigen uit de regio. In Utrecht werken we ook samen met verloskundigen. Dat doen we in het Geboortehuis Utrecht. Dat zit ook binnen onze muren.

Huisartsen

Wij werken veel samen met de huisartsen in Utrecht, Zeist en de heuvelrug. In ons Spoedzorgcentrum in Utrecht zit een huisartsenpost. Hier kunt u buiten kantoortijden bij een huisarts terecht, als uw eigen huisarts niet werkt.

UMC Utrecht

Soms heeft u zorg nodig en kan dat in ons ziekenhuis, dichtbij. Maar soms moet het specialistische zorg zijn. Om u de juiste zorg op de juiste plek te geven, werken we sterk samen met het UMC Utrecht. Daardoor kan het ook snel de juiste zorg op de juiste plek zijn. Zo bent u altijd in de goede handen. We werken op drie nieuwe gebieden samen: maag-, darm- en leverziekten, hartfalen en problemen aan de ruggenwervel, knie en voet/enkel. We gaan de samenwerking uitbreiden naar meer gebieden. Onder meer naar de geboortezorg.

RAKU: de beste behandeling bij kanker in slokdarm, maag, alvleesklier, galblaas of lever

Heeft u een tumor in uw slokdarm, maag, alvleesklier, galblaas of lever? Dan wilt u natuurlijk de beste behandeling. Maag -darm-leverartsen (mdl-artsen) in de regio Utrecht bundelen daarom hun krachten in het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). Uw arts kan u naar het RAKU verwijzen.

Bij het RAKU komen kennis en ervaring uit verschillende ziekenhuizen samen in één team. Zo kunnen we snel overleggen en de modernste behandeltechnieken inzetten. Dat maakt de kans dat u geneest groter, ook als u een zeldzame of complexe tumor heeft.

Verpleeghuizen en thuiszorg

We werken samen met verschillende verpleeghuizen in de regio. Soms is het nodig dat u na een kort verblijf bij in het ziekenhuis revalideert in een verpleeghuis. Dan kunt u daarna weer naar huis. In ons ziekenhuis in Zeist heeft Verpleeghuis Bovenwegen zelfs een revalidatieafdeling.

Regionale samenwerking: Trijn

Trijn is een regionale samenwerking van ziekenhuizen, zorggroepen en Saltro. We maken in Trijn afspraken over de zorg voor ouderen en voor patiënten met chronische ziekten. Dat zijn bijvoorbeeld ziektes als COPD, diabetes, CVRM en hartfalen.