Plastische chirurgie bij kanker

Als u borstkanker of huidkanker heeft komt u soms bij onze plastisch chirurgen. Zij zijn betrokken bij uw behandeling. Ze herstellen de vorm en functie van uw lichaam.

Plastische chirurgie en uw behandeling

Bij uw behandeling kan het nodig zijn dat we kwaadaardig weefsel verwijderen. Hierdoor verliest u soms de vorm of functie van een deel van uw lichaam. Plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd om dit te herstellen en verbeteren. Naast de andere specialisten staan plastisch chirurgen voor u klaar om u de best mogelijke behandeling te bieden.

Behandeling bij borstkanker

Een reconstructie van uw borst is een van de behandelingen die een plastisch chirurg uitvoert. U krijgt deze behandeling na een borstsparende operatie of een borstamputatie. Na uw gesprek met de oncologisch chirurg maakt u een afspraak met de plastisch chirurg. Hij vertelt u alles over de behandeling en geeft u persoonlijk advies.

Behandeling bij huidkanker

Bij huidkanker kunt u verschillende behandelingen van de plastisch chirurg krijgen. Bijvoorbeeld een huidtransplantatie of het verschuiven en verplaatsen van uw eigen huid. U krijgt deze behandeling als de huidkanker bijvoorbeeld in uw gezicht, op uw hoofdhuid, handen of voeten aanwezig is. Onze artsen hebben als doel om uw huidkanker helemaal te verwijderen. En de plastisch chirurgen gaan voor het mooist haalbare cosmetische resultaat.