Verrichtingenspreekuur Plastische chirurgie

U komt naar het verrichtingenspreekuur voor kleine chirurgische ingrepen. Bijvoorbeeld operaties aan plekjes en bulten. Uw plastisch chirurg verwijst u door naar dit spreekuur en bepaalt welke behandeling u nodig heeft.

Aankomst polikliniek Plastische chirurgie

  • Heeft u in Utrecht een afspraak? Neem dan plaats in de wachtkamer bij route 274.
  • Heeft u in Zeist een afspraak? Meld u dan bij route 37.

De polikliniekassistent roept u als u aan de beurt bent. Eerst vertelt u of u medicijnen gebruikt of ergens overgevoelig voor bent. Daarna brengt de polikliniekassistent u naar de behandelkamer voor de behandeling.

Na uw behandeling bij het verrichtingenspreekuur

Is uw behandeling klaar? Dan hechten en verbinden we uw wond. Heeft u veel pijn na de ingreep? Neem dan pijnstillers. Na sommige ingrepen neemt u nog even plaats in de wachtkamer. De polikliniekassistent komt bij u langs om te kijken hoe het met u gaat en controleert of het verband niet doorlekt.

U krijgt van de plastisch chirurg of polikliniekassistent ook een aantal adviezen. Bijvoorbeeld over het verwijderen van het verband en wanneer de wond weer nat mag worden.

Nieuwe afspraak maken

De polikliniekassistent maakt een afspraak voor u om de hechtingen te verwijderen. Heeft u oplosbare hechtingen? Dan is een afspraak niet nodig. Tenzij u last krijgt van de knoopjes aan het eind van de hechting. Vaak plant de polikliniekassistente ook een controleafspraak voor u in.