Reisverklaring medicatie

Als u of uw minderjarige kind medicijnen gebruikt, kan het zijn dat u een reisverklaring nodig heeft om de medicatie mee te nemen naar het buitenland. U leest hier meer over op de website van het CAK. Voor reisverklaringen en overige verklaringen voor kinderen kunt u contact opnemen via het e-mailadres van ons secretariaat kindergeneeskunde.

Reisverklaring nodig?

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen heeft u een speciale reisverklaring nodig. Welke verklaring u nodig hebt, hangt af van het land waar u naar toe gaat. Op de website van het CAK kunt u controleren of u een reisverklaring nodig hebt en welke.

Reisverklaring aanvragen

Heeft u een reisverklaring nodig voor medicatie, dan kunt u een formulier downloaden op de website van het CAK. Vul de verklaring zo volledig mogelijk in en laat dit ondertekenen door uw (huis)arts.

Als u een reisverklaring aanvraagt voor uw kind, mailt u het formulier zo volledig mogelijk ingevuld in PDF bestand naar [email protected]. U ontvangt het ondertekende formulier retour via beveiligde mail en per post.

Overige verklaringen voor uw kind

Voor het aanvragen van overige verklaringen voor uw kind kunt u ook mailen naar [email protected]. Bijvoorbeeld voor schoolverklaring ADHD, verklaring meenemen epipen of voedingsmiddelen bij allergie, verklaring voor verzekering of medisch kinderdagverblijf.

Vermeld in uw e-mail de geboortenaam, geboortedatum, het geslacht en de postcode van uw kind.