Voor nabestaanden

Als een vriend of familielid van u overlijdt, volgt een periode van afscheid nemen en het regelen van de uitvaart. Wij leven met u mee en helpen u waar mogelijk. Bijvoorbeeld als u vragen heeft over het overlijden van uw vriend of familielid. Of als u een van onze geestelijk verzorgers wilt spreken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de gang van zaken na een overlijden in het ziekenhuis.

Wat gebeurt er na overlijden van een patiënt in het ziekenhuis?

Kort na het overlijden brengen we de overledene naar het mortuarium van het ziekenhuis. Meestal haalt de uitvaartondernemer de overledene hier snel op. De overledene wordt dan thuis of in een uitvaartcentrum opgebaard. Als u dat liever heeft, kunt u de overledene ook laten opbaren in het mortuarium van het ziekenhuis.

Meer informatie voor nabestaanden

Tarieven mortuariumgebruik

Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van het mortuarium. Deze kosten worden bij uw uitvaartondernemer in rekening gebracht. De hoogte van de kosten hangt onder meer af van de duur van het gebruik van het mortuarium.

Vragen

Heeft u vragen over het overlijden van uw naaste? Dan kunt u terecht bij de verantwoordelijk arts. Heeft u vragen over de zorg van de overledene of wilt u de overledene graag zien? Neem dan contact op met het mortuarium.