Verslavingszorg

Als u in het Diakonessenhuis komt en uw klachten zijn het gevolg van overmatig middelengebruik van een combinatie van alcohol, drugs en roken, dan behandelen we u niet alleen voor die klachten. We werken nauw samen met de specialisten verslavingszorg van Jellinek, die u hulp kunnen bieden bij het overmatig middelengebruik.

Behandelingen

Jellinek is dé expert op het gebied van middelengebruik en verslaving. Iedereen met een (hulp)vraag op dit gebied kan rekenen op deskundige hulp.
Dit kan gaan om dagelijks alcohol- of drugsgebruik waar u van af wilt. Ook ander gedrag zoals gokken, gamen of een problematische relatie met seks wordt binnen Jellinek behandeld.

Een groot deel van de behandelingen is op basis van cognitieve gedragstherapie. Ook kunt u behandelingen volgen die gebaseerd zijn op het Minnesotamodel, op basis van acceptance and commitment therapie (ACT) en de Community Reinforcement Approach (CRA).

Op de website www.jellinek.nl vertelt Jellinek meer over deze methodes.

Wij kunnen Jellinek na een bezoek aan het Diakonessenhuis inschakelen als u daar toestemming voor geeft. Via de SEH of een andere afdeling van het ziekenhuis kunt u doorgeven dat u behoefte heeft aan hulp. Waarschijnlijk hebt u dan eerst behoefte aan een vrijblijvend en kosteloos gesprek.
Dat kan, dit adviesgesprek biedt Jellinek meestal telefonisch aan. Zij vragen dan naar uw hulpvraag en bespreken met u welke mogelijkheden er zijn.  

U hoeft dus niet te wachten met het aanpakken van uw verslaving tot u uw behandeling in ons ziekenhuis heeft afgerond. Door direct met uw verslaving aan de slag te gaan herstelt u sneller en neemt de kans op herhaling van uw klachten af.