Aanvragen Laboratoriumonderzoek KCHI en MMI

U kunt bij ons laboratorium onderzoek voor uw patiënten aanvragen.

LabOnline

Voor digitale ordercommunicatie kunt u gebruik maken van de software LabOnline (Topicus). U kunt ook op papier aanvragen, wél rapporteren we de uitslagen digitaal via Edifactberichten.

Heeft u problemen of vragen over LabOnline? Neem dan contact met ons op! [email protected] /  tel. 06-222 453 48

Aanvraagformulier Laboratorium onderzoek (papier)

Digitaal via LabOnline heeft onze voorkeur.

Wilt u toch papieren aanvraagformulieren?

U kunt hier het aanvraagformulier printen of dit formulier bestellen via de bestellijst.

Nabepalingen

Wij bewaren het afgenomen materiaal 3 tot 7 dagen. Mocht u, nadat de bloedafname heeft plaatsgevonden, nog iets willen toevoegen aan de aanvraag, mail dan uw verzoek aan [email protected]. We zullen beoordelen of het materiaal geschikt is voor de nabepaling en we laten het u weten als het niet toegevoegd kan worden.

Citodiagnostiek

Voor cito bloedafname en diagnostiek kunt u een patiënt altijd op de dag zelf verwijzen naar onze polikliniek bloedafname op de ziekenhuislocaties in Utrecht, Zeist of Doorn (tijdens onze openingstijden). De laboratoriumuitslagen van routinebepalingen zijn altijd dezelfde dag nog bekend.

Wat neem ik af?

Op onze wat neem ik af - kaart kunt u zien welke materialen nodig zijn voor veel aangevraagde onderzoeken en hoe u deze materialen inlevert (of, als dat van toepassing is, hoe u dit kunt verzenden). U kunt deze kaart ook geplastificeerd bestellen. 

Bloedafname thuis

Is uw patiënt fysiek echt niet in staat om (zelfstandig dan wel met begeleiding) naar één van onze prikpunten te komen? U vraagt dan gemakkelijk een huisbezoek aan met LabOnline. Dat kan ook bij onze coördinator 'Bloedafname thuis' via tel 088 250 9256 of [email protected].

LET OP: Het is niet mogelijk om na 15:00 uur een huisbezoek voor de volgende werkdag aan te vragen.

Pre- en postnatale laboratoriumdiagnostiek verloskundigen

Zwangeren kunnen in ons ziekenhuis prenatale laboratoriumdiagnostiek laten uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat de informatie over bloedgroep en irregulaire antistoffen dan bij ons bekend zijn als spoedzorg nodig is. Ook bij bevalling in een ander ziekenhuis kunnen van belang zijnde uitslagen 24/7 bij ons worden opgevraagd.