Nascholing voor huisartsen

We organiseren regelmatig bij- en nascholingen voor huisartsen. Zoals symposia en bijeenkomsten door een specialisme voor huisartsen, de zogenaamde haspels. Dat doen we in de werkgroep huisartsennascholing. In deze werkgroep zit een vertegenwoordiging van de huisartsen Stad Utrecht en de huisartsen Zuid-Oost Utrecht, een van onze medisch specialisten en een van onze opleidingsadviseurs.

DUOdagen 16 en 18 april

Op 16 en 18 april organiseren de HUS en de Huisartsenspoedpost Utrecht Stad in ons ziekenhuis de jaarlijkse DUOdagen voor huisartsen Utrecht Stad. De DUOdagen zijn hét moment in het jaar om met collega’s in de stad Utrecht een interessante scholing te volgen. Dit jaar draait alles om leefstijlgeneeskunde. Naast scholing is er veel aandacht voor ontmoeting in de vorm van speeddates met medisch specialisten en een rondleiding over de poliklinieken voor praktijkassistenten en triagisten. U heeft de keuze uit twee scholingsdagen, zodat de praktijk open kan blijven. Lees meer voor informatie en inschrijven.

Haspels

Samen met HUS en Unicum organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor huisartsen door medisch specialisten, de zogenaamde haspels. Naast deskundigheidsbevordering is er veel ruimte voor ontmoeting en kennismaking. De volgende hapsel staat gepland:

Scholing op locatie

U kunt ons ook vragen om bij u op locatie een scholing te geven. Een van onze medisch specialisten brengt dan een bezoek aan uw huisartsenpraktijk. Dat doen ze graag op basis van door u ingebrachte casuïstiek. De duur van de scholing is ongeveer een uur. U bepaalt samen het precieze onderwerp en een geschikt moment.

Heeft u belangstelling voor een scholing bij u op locatie? Neem dan contact met ons. Een medisch specialist van de betreffende vakgroep neemt dan contact met u op om afspraken te maken over het precieze onderwerp en een geschikt moment. 

Diagnostische Toetsoverleggen (DTO)

Onze collega's van het Laboratorium organiseren Diagnostische Toetsoverleggen, waarin de efficiency van laboratoriumaanvragen centraal staat. Deze overleggen, waarin wij ook de input van u als zorgverlener vragen, organiseren we graag op uw verzoek.

Denkt u dat uw laboratoriumaanvragen mogelijk doelmatiger kunnen? Dan hoort de relatiemanager Diagnostiek graag van u!