Skip to main content

Gespecialiseerd in spataderen

Met spataderen of klachten die met spataderen te maken hebben, kunt u terecht op ons speciale spataderspreekuur. Klachten die met spataderen te maken kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld opgezette, zware, vermoeide benen aan het eind van de dag of huidverkleuring aan de binnenkant van uw onderbenen en enkels.

Op het spreekuur

Wij hebben eerst een gesprek met u. Daarin vragen we welke klachten u heeft. Daarna doen we meestal een duplexonderzoek.

Duplexonderzoek spataderen in de benen

Via het veneuze duplexonderzoek kan de dermatoloog de aderen in de benen in beeld brengen. Dit doet hij met een soort echo-apparaat. Hij kan dan bepalen hoe goed het bloed door de aderen stroomt. In de aderen zitten kleppen. We kunnen kijken hoe deze kleppen werken. Als ze niet goed werken heet dit veneuze insufficiëntie. Ook kunnen we met dit onderzoek vaststellen waar spataderen beginnen.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar voor het behandelen van spataderen. De arts bespreekt met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. De behandelingsmogelijkheden vindt u terug in de folder 'Spataderen'. De uitleg van de behandelingen vindt u terug op de pagina 'Onderzoeken en behandelingen'.

Spataderkeurmerk

Voor onze spataderzorg, hebben we het Spataderkeurmerk ontvangen van de Hart & Vaatgroep. Dit houdt in dat we voldoen aan eisen die deze patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met spataderen.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding