Achillespeesontsteking bij de aanhechting

De achillespees loopt vanuit uw kuitspieren tot zijn aanhechting aan de achterkant van uw hiel. Door bijvoorbeeld overbelasting kunt u problemen aan die aanhechting krijgen.

Wat is een achillespeesontsteking?

U voelt een achillespeesontsteking bij de aanhechting aan de achterkant van uw hiel. De ontsteking zorgt voor een constante pijn en druk in uw hiel. U heeft hier soms ook ’s nachts last van. U voelt meer pijn als u op uw voet leunt of steunt. Soms heeft u een zwelling op uw hiel waardoor het pijn doet om schoenen te dragen. U kunt in uw dagelijks leven erg veel last hebben van een achillespeesontsteking.

Behandeling van een achillespeesontsteking

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw voet en enkel. We maken ook een röntgenfoto van de voet en enkel en soms een scan. We kiezen hierna de beste behandeling voor u.

Gelukkig hoeven we een Achillespeesontsteking bij de aanhechting vaak niet te opereren. Rust, aanpassingen aan uw schoen,  en fysiotherapie kunnen de klachten verhelpen. Als de pees toch ontstoken blijft, gaan we u toch opereren.