Behandeling van achillespeesontsteking bij de aanhechting
Gelukkig hoeven we een Achillespeesontsteking bij de aanhechting vaak niet te opereren. Rust, aanpassingen aan uw schoen, en fysiotherapie kunnen de klachten verhelpen. Als de pees ontstoken blijft, gaan we u toch opereren.
Behandeling zonder operatie
U krijgt tijdens fysiotherapie speciale rekoefeningen voor uw enkel en voet. Na ongeveer twee maanden voelt u verbetering in uw hiel. U helpt het herstel door een tijdje niet te springen of hard te lopen. Soms krijgt u tijdelijk een hakverhoging onder uw schoen of ontstekingsremmers. Als u pijn heeft door het dragen van uw schoenen, adviseren we uw schoenen aan te laten passen of een speciale gelsok te dragen. Hierdoor komt er minder druk op de ontstoken pees.
Behandeling met operatie
Als de ontsteking niet weggaat, gaan we u toch opereren. We verwijderen het ontstoken deel van de pees. Soms plaatsen we een ankertje met hechtdraden in uw hielbeen om de aanhechting van uw pees extra sterk te maken. U loopt de eerste zes weken na de operatie met een loopgips. U mag na twee weken volledig belast lopen de loopgips. Uw achillespees krijgt hierdoor meer rust.
Wat kunt u weer na de behandeling?
Uw pees is niet meer ontstoken en de pijn in uw hiel is weg. U kunt uw voet en enkel weer gebruiken zoals u bent gewend.
Maak een afspraak
U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.
Orthopedie in het Diakonessenhuis
Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.