Artrose van de duimbasis

De duim is het meest gebruikte onderdeel van uw hand. Duimbasis artrose (ook wel duimbasisslijtage genoemd) is daarom de meest voorkomende vorm van slijtage aan een hand.

Wat is artrose van de duimbasis?

Artrose is een aandoening van uw kraakbeen. Uw gewrichtskraakbeen zorgt ervoor dat u uw gewrichten soepel en pijnvrij kunt bewegen. Bij artrose aan de duimbasis is dit gewrichtskraakbeen in uw duimbasis beschadigd.

Als u pijn heeft door slijtage, merkt u dat vaak bij iedere beweging. Uw duimbasis en duimmuis kunnen pijnlijk voelen. De pijn kan erger worden als u uw duim veel gebruikt. Soms heeft u minder kracht in uw duim, waardoor u dingen uit uw handen laat vallen.

Artrose van de duimbasis komt veel voor. Ongeveer één op de drie vrouwen boven de 40 jaar heeft afwijkingen in het duimbasisgewricht. In ons ziekenhuis behandelen we veel mensen met deze aandoening.

Meer weten over de behandelingen van artrose van de duimbasis?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van artrose van de duimbasis. Zowel niet-operatieve behandelingen, als operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis