Beknelde zenuw in de voorvoet

Een beknelde zenuw in uw voet kan erg vervelend zijn. Het doet pijn op de bal van uw voet en soms in uw tenen. Lopen doet pijn, vooral als u strakke schoenen of hakken draagt.

Wat is een beknelde zenuw in uw voorvoet?

Er lopen allemaal zenuwen van uw voet naar uw tenen. Een gevoelszenuw rond uw middelste drie tenen kan klem komen te zitten. Hierdoor voelt u pijn in uw voorvoet rond deze drie tenen. Soms doen de tenen zelf ook pijn. Dit kan erg steken of als kramp voelen. Soms voelt het alsof uw tenen verdoofd zijn. Als u strakke schoenen draagt, helpt het deze uit te doen en uw voet te masseren. Als de zenuw voor een lange tijd bekneld zit, kan hij dikker worden en daardoor nog meer klem komen te zitten. De klachten worden dan steeds erger.

Behandeling van een beknelde zenuw

Vaak gaan de klachten vanzelf over. Dit hangt af van hoe erg de zenuw beschadigd is en hoe lang hij klem zit. U kunt het herstel helpen door wat wijdere schoenen te dragen. Als de zenuw al langer klem zit en u ook pijn heeft als u gewoon zit of ligt, dan gaat het waarschijnlijk niet vanzelf over. Onze orthopeden kunnen u dan helpen.

We helpen u de juiste schoenen te kiezen. Het belangrijkste is dat uw voorvoet genoeg ruimte in de schoen heeft. Soms helpen steunzolen of orthopedische aanpassingen aan uw schoenen.