Nieuwste apparatuur bij blaaskanker

Wij hebben de nieuwste apparatuur om blaaskanker op te sporen en te behandelen. Zo gebruiken we voor het vaststellen van een afwijking in uw blaas speciaal blauw licht: NBI cystoscopie en Hexvix. Hierdoor kunnen we beter alle afwijkingen in uw blaas opsporen. En omdat we zoveel kunnen opsporen, is de kans dat uw ziekte terugkomt 20% lager dan voorheen.

Narrow Band Imaging (NBI) cystoscopie

NBI cystoscopie is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van beeldvorming. Het is een techniek die de structuur van de blaaswand beter kan weergeven. Dit gebeurt zonder kleurstoffen. Op deze manier kunnen we niet-spierinvasieve blaastumoren beter ontdekken.

Hexvix

Hexvix wordt ook wel Fotodynamische Diagnose (PDD) of fluorescentie cystoscopie genoemd.
PDD is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van fotodynamische stoffen (ALA of ALA-hexylester) en kan gebruikt worden om blaastumoren in beeld te brengen.

Voorafgaand aan de ingreep dienen we een fotoactieve oplossing toe in uw blaas, die stapelt in neoplastische cellen.  Door gebruik te maken van blauw licht cystoscopie, kunnen we deze stapeling zien.

Doordat we de blaastumor met deze techniek goed in beeld kunnen brengen, hoeven we minder weefsel weg te snijden en is er minder kans dat de tumor terugkomt.