Samen kiezen bij borstkanker: elke tevreden patiënt telt!

Ons borstkankerteam werkt volgens het principe ‘samen beslissen’. Dit houdt in dat het behandelteam en u samen de opties doornemen en vervolgens de behandeling kiezen die het beste past bij uw persoonlijke voorkeur.

Veel vrouwen met vroegstadium borstkanker kunnen kiezen uit een borstsparende behandeling of een volledige borstverwijdering. De chirurg beoordeelt of deze opties technisch haalbaar zijn. Beide behandelingen geven dezelfde kans op overleving. Welke behandeling vervolgens het beste is, hangt vooral af van uw voorkeur. Tegelijkertijd is het maken van een keuze lastig, want na het horen van de diagnose voeren emoties vaak de boventoon.

Borstkanker keuzehulp

De Borstkanker keuzehulp kan dit proces ondersteunen. Met de keuzehulp kunt u zich voorbereiden op het bezoek aan uw zorgverlener. Samen kiest u de operatie die het beste bij u past. U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.

Van uw specialist in het Diakonessenhuis krijgt u een inlogcode voor de borstkanker keuzehulp. Ook als u niet bij het Diakonessenhuis behandeld wordt kunt u gebruik maken van de keuzehulp, dan maakt u zelf een inlogcode aan.