Zorg tijdens en na de behandeling van borstkanker

Op onze mammapoli en het Dagbehandelcentrum oncologie en hematologie is aandacht voor behoud en herstel van uw conditie tijdens en na de behandeling van kanker.

U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het thema ‘Herstel en bewegen na (borst)kanker’. Dit thema wordt regelmatig georganiseerd tijdens voorlichtingsavonden voor patiënten. Daarnaast verwijzen wij door naar betrouwbare partners in de regio zoals:

We hebben informatie met alle mogelijke hulp die u kunt krijgen als u kanker heeft. Van receptenboek ‘voeding tijdens chemokuren’ tot contact met andere patiënten.

Op het Dagbehandelcentrum oncologie en hematologie zijn oncologieverpleegkundigen getraind in het geven van voetmassages tijdens de chemotherapie. Daarnaast kunt u hoofdhuidkoeling krijgen om mogelijk haarverlies tegen te gaan. En in de 'look good, feel better' workshops geven wij u tips voor uw uiterlijk.

U geeft aan waar u behoefte aan heeft!

Professionele hulp bij emotionele en lichamelijke klachten

De diagnose kanker is voor u en uw naasten een ingrijpende gebeurtenis. In die periode kunt u veranderingen ervaren op lichamelijk, emotioneel, sociaal, praktisch, en/of spiritueel gebied. Het is goed om deze ervaringen te bespreken. Voor hulp bij deze ervaringen zijn er in de regio Utrecht diverse mogelijkheden.

Palliatieve zorg

Wij hebben een vast palliatief team. Dat team ondersteunt u als u niet meer kunt genezen. Samen kijken we hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen. We zorgen ervoor dat u zo min mogelijk pijn hebt en dat u thuis de hulp krijgt die u nodig heeft. Ook als u kiest voor een plek in een hospice of een verpleeghuis kunnen wij u helpen.