Carpaal tunnel syndroom

Bij het carpaal tunnel syndroom (CTS) krijgt u tintelingen in uw vingers en/of een slapend en soms pijnlijk gevoel in uw hand. De hand ‘wakker’ moeten wapperen is een vaak gehoorde klacht.

Wat is het carpaal tunnel syndroom?

Carpaal tunnel syndroom ontstaat doordat de middenhandszenuw in uw pols beknelt. Deze zenuw loopt door een tunnel. Als het bindweefsel in de tunnel opzwelt, raakt uw zenuw bekneld.

Vaak krijgt u ’s nachts last van tintelingen of een slapend gevoel in uw hand. Dit kan ook gebeuren als u een bepaalde houding aanneemt, bijvoorbeeld bij autorijden, fietsen of bellen. Vrouwen krijgen vaak last van deze klachten tijdens de zwangerschap of aan het begin van de overgang.

Meer weten over de behandelingen van carpaal tunnel syndroom?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van carpaal tunnel syndroom. Zowel operatieve als niet-operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie. 

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Artsen onderzoeken patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis