Behandeling van carpaal tunnel syndroom

Op basis van uw klachten hebben wij vaak al een vermoeden of u carpaal tunnel syndroom (CTS) heeft. Als we hierover twijfelen krijgt u een aanvullend onderzoek bij de afdeling Neurologie. Bijvoorbeeld een echo of EMG (ElectroMyografie) onderzoek. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Mogelijke behandelingen carpaal tunnel syndroom

Operatie

Bij een duidelijk beeld van carpaal tunnel syndroom opereren we u.

De operatie is een kleine ingreep met lokale verdoving. Hierbij maken we een snee in de handpalmkant van uw pols. De dwarse polsband nemen we door om de tunnel wijder te maken. Zo bevrijden we de zenuw uit zijn beknelde situatie. De operatie duurt ongeveer 15 minuten.

Spalktherapie

Als u nog niet zo lang klachten heeft en deze nog niet zo heftig zijn, dan kunt u een maand lang een strekspalk voor uw hand uitproberen. Als uw klachten na een maand niet verbeteren, dan stoppen we over het algemeen met deze behandeling.

Injecties

Met een spuitje met een ontstekingsremmer (corticosteroïden) in de carpale tunnel kunnen uw klachten verdwijnen of minder worden. De kans dat uw klachten terugkomen is bij deze behandeling helaas wel groot.

Meer weten over het carpaal tunnel syndroom?

Bij het carpaal tunnel syndroom krijgt u tintelingen in uw vingers en/of een slapend en soms pijnlijk gevoel in uw hand. De hand ‘wakker’ moeten wapperen is een vaak gehoorde klacht. 

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Arts onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis

Wachttijden

  • Plastische chirurgie

    Uw eerste afspraak1 dag

    Behandeling7 dagen