Ganglion cyste van de pols

Bij een ganglion cyste heeft u een onderhuidse zwelling aan de rand van een gewricht. Hierdoor kan uw pols pijnlijk of stijf voelen.

Wat is een ganglion cyste van de pols?

Een ganglion cyste is een met vloeistof gevuld cyste. Meestal zit de cyste op de bovenkant van de pols. Soms ook aan de handpalmkant van de pols.

In de meeste gevallen doet een ganglion cyste geen pijn. Soms geeft de cyste pijn of irritatie omdat de cyste in de weg zit met bewegen. Pijn of irritatie is een reden om u te behandelen.

Midcarpale instabiliteit

Sommige mensen hebben polsen die beweeglijker zijn dan anderen. Dit kan zover gaan dat er een zogenoemde midcarpale instabiliteit is. Hierbij kunnen de botjes in uw hand te veel langs elkaar bewegen. Dit kan een oorzaak zijn van de ganglion cyste, maar ook een oorzaak van pijn zijn.

De behandeling van een ganglion cyste van de pols

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van een ganglion cyste aan uw pols. Zowel niet-operatieve behandelingen, als operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis