Behandeling van een ganglion cyste van de pols

Wij hebben verschillende behandelingen voor een ganglion cyste van de pols. Soms moeten we de cyste zelf behandelen. Soms moeten we de pols sterker en belastbaarder maken. Daarom verschilt het per persoon wat de beste behandeling is. We houden rekening met wat het beste is voor uw pols.

Behandeling met een injectienaald

Met een injectienaald kunnen we de cyste leegzuigen. Daarna spuiten we een ontstekingsremmer (corticosteroïden) in de cyste om de cyste dicht te maken. Omdat de cyste zelf niet weggehaald wordt is de kans groot dat de cyste weer terugkomt.

Behandeling met een operatie

Vaak raden wij een operatie aan. Dit doen wij op de operatiekamer. Hierbij krijgt u een verdoving van de gehele arm of gaat u kort slapen. We maken een snede over de zwelling en verwijderen de cyste in zijn geheel. Het doel is om de hele cyste tot op het gewricht te verwijderen. We doen dit zodat de kans dat de cyste terugkomt zo klein mogelijk is.

Behandeling van midcarpale instabiliteit

Als u midcarpale instabiliteit (een beweeglijke pols) heeft, adviseren wij handtherapie voor extra oefeningen. Met deze oefeningen maakt u uw pols sterker. De belastbaarheid van uw pols wordt beter.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis