Haperende vinger

Een haperende vinger wordt ook wel 'snapping finger' of 'triggerfinger' genoemd. Dit is een veel voorkomende aandoening.

Wat is een haperende vinger?

Bij een haperende vinger heeft u een zwelling in de peesschede van de buigpezen van uw vingers. U kunt pijn krijgen in uw vinger, vooral als u uw vinger buigt. Vaak heeft u dan moeite om uw vinger te strekken. Tijdens het strekken kan uw vinger met een schok(je) weer recht schieten (vandaar de naam ‘triggerfinger’). Vaak heeft u ook een pijnlijke drukplek in uw handpalm, net onder het begin van de vinger.

Haperende vingers komen vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. Het komt het meest voor bij de ringvinger en duim. Een haperende vinger komt vaak voor in combinatie met het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS).

Meer weten over de behandelingen van een haperende vinger?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van een haperende vinger. Zowel operatieve behandeling, als niet-operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Artsen onderzoeken patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis