Behandeling van een haperende vinger
Afhankelijk van hoe ernstig uw klachten zijn, en hoe lang u de klachten al heeft, raden wij u een behandeling aan.
Niet-operatieve behandeling van een haperende vinger
Handtherapie
Bij milde klachten raden wij handtherapie aan. U krijgt dan advies over het belasten van uw vinger. Ook meten we u een kleine spalk aan om uw vinger rust te geven.
Injecties met een ontstekingsremmer (corticosteroïden)
Als u milde klachten heeft voor een langere tijd, dan raden wij als eerste stap een injectie aan. Hiermee willen we een operatie voorkomen en uw vinger volledig laten herstellen. Het medicijn begint meestal te werken binnen één of twee weken. Na zes tot 8 weken bekijken we hoe goed het werkt. Als u nog steeds klachten heeft, of als deze weer terugkomen, dan raden wij een operatie aan.
Operatieve behandeling van een haperende vinger
Als u al lang ernstige klachten heeft en een injectie niet werkt, kunnen we u opereren. Bij de operatie krijgt u lokale verdoving. De operatie duurt ongeveer een kwartier. Tijdens de operatie maken we het te strakke bandje open, waardoor de buigpezen niet langer vastlopen. Na de operatie krijgt u voor twee dagen een verband. Na twee weken verwijderen we de hechtingen. Soms is het nodig dat u na de operatie handtherapie krijgt. De handtherapeut begeleidt u bij uw herstel.
Meer weten over een haperende vinger?
Een haperende vinger wordt ook wel 'snapping finger' of 'triggerfinger' genoemd. Bij deze veel voorkomende aandoening heeft u een zwelling in de peesschede van de buigpezen van uw vingers.
Hand- en polscentrum
Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.