Heupdysplasie

Bij heupdysplasie passen de twee botten van het heupgewricht niet goed in elkaar. De kop van het bovenbeen wordt niet goed bedekt door de kom van de bekken. Dit is aangeboren. Als het niet wordt behandeld, kan uw kind als jong volwassenen al last krijgen van slijtage in de heup.

Wat is heupdysplasie?

Heupdysplasie is aangeboren. Als uw kind gaat kruipen en lopen met de heupdysplasie, kan hij/zij op jong volwassen leeftijd last krijgen van slijtage aan de heup. Als baby heeft uw kind zelf nergens last van.

U kunt heupdysplasie bij uw kind herkennen als de beentjes niet even lang zijn. Ook kan het ene been wat stijver voeler dan het andere. Dit valt meestal op als u de luier verschoont.

Behandeling van heupdysplasie

Als u en uw kind naar onze orthopedische kliniek komen, gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten. We stellen wat vragen en onderzoeken het been en heup van uw kind.

De heup van een baby met heupdysplasie gaat bijna nooit helemaal uit de kom. We geven uw kind dan een spreidbroek. Deze broek zet de heup van uw baby in een specifieke houding waardoor het kommetje van het heupgewricht zichzelf aanpast.