Holvoet

Bij een holvoet staat uw wreef erg omhoog. De wreef is de bovenkant van uw voet. U heeft pijn aan uw wreef en aan de buitenkant van uw voet en onder de bal van uw voet.

Wat is een holvoet?

Bij een holvoet klopt de vorm van uw voet niet meer. Uw wreef staat erg omhoog. U heeft pijn aan de bovenkant en buitenkant en onder de bal van uw voet. In ernstige gevallen kan uw enkel instabieler worden. U gaat dan sneller en makkelijker door uw enkel.

Soms ontstaat een holvoet door een zenuw- of spierziekte. Uw voet kan ook hol gaan staan na een beroerte. Een holvoet heeft niet altijd een bijzondere onderliggende oorzaak.

Behandeling van een holvoet

Als u naar ons orthopedisch centrum komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw voet. We maken altijd een röntgenfoto van uw voet en enkel.

Het ligt aan de oorzaak van uw holvoet hoe we u het best kunnen behandelen. We proberen u altijd eerst te helpen met steunzolen of orthopedische schoenen. Als dit niet helpt, kunnen we opereren. We moeten dan wel weten wat de oorzaak van uw holvoet is. Tijdens een operatie kunnen we de pees en botten in uw voet verleggen of uw achtervoet vastzetten.