Op het spreekuur huidkanker en melanoom

Als u een verdachte plek heeft op uw huid of een moedervlek die verandert, dan kunt u terecht op het spreekuur. Bij een verdenking van een kwaadaardige moedervlek, overlegt uw huisarts met ons. Dan kunt u dezelfde dag nog op ons spreekuur terecht.

Meestal komt u op de polikliniek van dermatologie, waar de dermatologen de plekken onderzoeken waar u zich zorgen over maakt. Als dat nodig is, komt u terug voor behandeling. Soms wordt u hiervoor verwezen naar de plastisch chirurg, chirurg, of KNO-arts.

Hoe werken wij?

U heeft eerst een intakegesprek met een dermatoloog. Na het gesprek kijkt de dermatoloog naar het plekje waar u zich zorgen over maakt. Als dat nodig is doen we meer onderzoek en gaan we op zoek naar een behandeling die bij uw situatie past. Dit doen wij meestal zelf. Soms verwijzen wij voor de behandeling naar een andere specialist, zoals de plastisch chirurg, de chirurg, of de KNO arts.

Voor we u behandelen vertellen wij precies wat we gaan doen. Ook geven we u alle ruimte om uw vragen te stellen en uw zorgen met ons te delen.

Afspraak voorbereiden

U heeft een afspraak op onze polikliniek. 

Wat neemt u mee?

  • Uw identificatiebewijs
  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt

Uitgebreide informatie over uw behandeling

Als we u moeten behandelen, vertellen we u uitgebreid wat de mogelijkheden zijn. Samen met u gaan we op zoek naar een behandelplan dat bij u past. Lees op deze pagina meer over onze zorg bij huidkanker en melanoom.

Neem iemand mee

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. Ook worden misschien net nog even de vragen gesteld die u anders zou vergeten.

Afspraak maken

Afspraak maken? Bel de polikliniek Dermatologie. U heeft altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist.