Impingement van de elleboog

Een impingement is een inklemming in uw elleboog. U heeft pijn aan de achterkant van uw elleboog. Dit komt vaak voor bij sporters of mensen die hun elleboog kunnen overstrekken.

Hoe ontstaat impingement van de elleboog?

In uw elleboog komen botten van uw boven- en onderarm samen. Waar de botten samenkomen, zit een soort omhulsel: het gewrichtskapsel.

Impingement van de elleboog zien we meestal bij mensen die te elleboog  vaak te ver strekken of overbelasten. Dit komt bijvoorbeeld voor bij mensen die volleyballen, tennissen, honkballen of speerwerpen. Uw gewrichtskapsel raakt ontstoken. Het zwelt op en komt klem te zitten tussen de botten van uw elleboog. Dit veroorzaakt pijn. Soms komen er door de overbelasting kleine uitsteeksels op uw botten. U voelt hierdoor pijn en u kunt uw elleboog niet meer helemaal strekken.   

Behandeling van een impingement van de elleboog

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw pijn. Onze orthopeed stelt een aantal vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken een röntgenfoto en soms een scan. We kiezen daarna de beste behandeling voor u.