Behandeling van impingement van de elleboog
Heeft u last van een impingement van uw elleboog? Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw pijn. Onze orthopeed stelt een aantal vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken een röntgenfoto en soms een scan. We kiezen daarna de beste behandeling voor u. Wij helpen u graag.
Niet-operatieve behandeling
U kunt uw klachten verhelpen door uw elleboog rust te geven. Door de rust gaat de ontsteking weg en verdwijnt de pijn. Soms krijgt u medicijnen om de ontsteking extra af te remmen. U gaat naar een fysiotherapeut die veel ervaring heeft met elleboogproblemen. Als dit niet helpt kan een injectie met een ontstekingsremmend medicijn helpen.
Operatieve behandeling
Als de pijn niet weggaat, kunt u voor een operatie kiezen. Tijdens deze operatie halen we de oorzaak van de inklemming weg. We verwijderen het ontstoken gewrichtskapsel of de botuitsteeksels. Als er losse stukjes bot of kraakbeen in uw elleboog zitten, halen we die ook weg.
Wat kunt u weer na de behandeling?
Het doel is dat u na de operatie geen pijn meer heeft aan uw elleboog. Het herstel duurt zes tot twaalf weken. De kans op bijvoorbeeld een infectie na de operatie is heel klein.
Wij hebben veel ervaring met elleboogproblemen. Wij zijn aangesloten bij www.elleboogkliniek.nl. Als uw klachten wat ingewikkelder zijn, overleggen wij met elleboogexperts uit heel Nederland om u zo goed mogelijk te helpen.
Bent u eerder behandeld?
Laat bij het maken van een afspraak weten of u al in een ander ziekenhuis bent geweest voor uw klachten. Dan kunnen wij verslagen en röntgenfoto’s opvragen. Zo beginnen wij met een goede voorbereiding aan uw behandeling.
Orthopedie in het Diakonessenhuis
Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.