Marsfractuur

Een marsfractuur is een gebroken middenvoetsbotje. Deze is gebroken omdat het bot lange tijd is overbelast. U heeft tijdens het lopen pijn in het midden van uw voet. Meestal geneest de breuk vanzelf weer.

Wat is marsfractuur?

Doordat een van uw middenvoetsbotjes lange tijd wordt overbelast, kan deze breken. Het is vergelijkbaar met een stuk ijzerdraadje dat breekt als u het vaak op en neer buigt. U heeft pijn en een zwelling in het midden van uw voet. De pijn is er vooral als u loopt. Vaak ontstaat de pijn na een intensieve belasting of als u ineens veel gaat sporten.

Behandeling van marsfractuur

Als u naar ons orthopedisch centrum komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw voet. We maken altijd een röntgenfoto van uw voet. Soms is de breuk op de röntgenfoto pas zichtbaar als hij al aan het genezen is.
Een marsfractuur geneest vaak vanzelf. U kunt de genezing helpen door extra stevige schoenen te dragen. Soms kan een loopgips helpen. Hierdoor krijgt het gebroken bot extra rust.