Platvoet bij kinderen

Veel kinderen onder de vijf jaar hebben een platvoet. Meestal hebben de kinderen geen klachten en herstelt de platvoet tijdens de groei vanzelf. Sommige kinderen hebben pijn aan de binnenkant van hun voet.

Wat is een platvoet bij kinderen?

Bij een platvoet is de boog van uw kinds voet ingezakt. De voet is dus letterlijk platter en vlakker dan normaal. Als de voet van uw kind soepel is, heeft hij of zij waarschijnlijk geen vervelende klachten. Voeten die wat minder soepel zijn, kunnen wel pijn doen. Dan kunnen er ook twee botten in de voet van uw kind vergroeid zijn.

Soms kan er een extra stuk bot gegroeid zijn in uw kinds voet. 

Behandeling van een platvoet bij kinderen

Als u en uw kind naar ons orthopedisch centrum komen, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw kinds klachten. Onze orthopeed bekijkt de voet en stelt wat vragen. Soms maken we een röntgenfoto.

Het ligt aan de leeftijd van uw kind en hoe erg de pijn is, welke behandeling het beste werkt. We kunnen uw kind meestal goed helpen met steunzolen en fysiotherapie. Als uw kind al wat ouder is, raden we soms aan om bij een operatie de boog van de voet goed te zetten.