Skiduim

De skiduim is een aandoening die veel voorkomt. Bij ongeveer 10% van alle skiongelukken gaat het om een skiduim, vandaar de naam. Een skiduim komt vaak voor, maar wordt soms gemist. Dit kan ertoe leiden dat uw onderste duimgewricht verslapt. Een directe en goede behandeling kan dit voorkomen.

Wat is een skiduim?

Bij een skiduim scheurt, verrekt of verslapt de gewrichtsband aan de binnenkant van uw duim. Deze gewrichtsband zorgt samen met andere gewrichtsbanden voor de stevigheid van het onderste gewricht van uw duim. Als de gewrichtsband beschadigt, kan uw gewricht slap worden en makkelijk uit de kom schieten.

Meer weten over de behandelingen van een skiduim?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van een skiduim. Zowel niet-operatieve behandelingen, als operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis