Een slijmbeursontsteking in de elleboog

Een slijmbeurs is een soort kussentje gevuld met vocht. Het beschermt de punt van uw elleboog tegen stoten en leunen. Bij een slijmbeursontsteking krijgt u last van een zwelling. Het doet pijn als u op uw elleboog leunt. Soms wordt uw huid rood en voelt de zwelling warm aan. Als een bacterie de ontsteking veroorzaakt, komt de slijmbeurs vol te zitten met pus. U voelt zich dan vaak ziek en koortsig. Dit is bij een klein deel van de slijmbeursontstekingen de oorzaak.

Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking in de elleboog?

In uw elleboog komen de botten van uw boven- en onderarm samen. De slijmbeurs zit op het puntje van uw elleboog. U krijgt een slijmbeursontsteking doordat u veel en lang op uw elleboog leunt of doordat u bent gevallen op uw elleboog. Dit heet een chronische bursitis. Soms veroorzaakt een bacterie de ontsteking. Die bacterie komt in uw slijmbeurs via een wondje of een injectie. Dit heet een septische bursitis.

Behandeling van een slijmbeursontsteking in de elleboog

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt u wat vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken röntgenfoto’s. Soms nemen we wat bloed af om te meten hoe erg de ontsteking is.