Tennis- of golferselleboog

Een tenniselleboog is een ontsteking of overbelasting van uw elleboog. U heeft pijn aan de buitenkant van uw elleboog. De pijn loopt soms door tot in uw pols. U kunt soms ook minder kracht zetten met uw onderarm. Bij een golferselleboog voelt u de pijn juist aan de binnenkant van uw elleboog.

Hoe ontstaat een tennis- of golferselleboog?

U krijgt een tenniselleboog door overbelasting van de strekspieren in uw pols en vingers. Deze spieren lopen van de buitenkant van uw elleboog naar uw hand. U belast de spieren als u uw arm draait en tegelijk in uw hand knijpt. Denk maar aan de bewegingen tijdens een potje tennis of het vastdraaien van een schroef.

Een golferselleboog ontstaat juist door overbelasting van de buigspieren. Deze spieren lopen van de binnenkant van uw elleboog naar uw hand. Bewegingen die klachten geven zijn bijvoorbeeld golfen, schilderen of iets zwaars tillen.

Behandeling van een tennis- of golferselleboog

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken een röntgenfoto en soms een echo of scan. Uw klachten van een tennis- of golferselleboog verdwijnen bijna altijd vanzelf. Dit duurt ongeveer een jaar. Als dit niet gebeurt, kunnen we de genezing helpen.