Behandeling van een tennis- of golferselleboog

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt u vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken een röntgenfoto en soms een echo of scan. Uw klachten verdwijnen vaak na een jaar vanzelf. We kunnen de genezing op verschillende manieren helpen.

Rust en fysiotherapie

Meestal hoeven we u niet te opereren voor een tennis -of golferselleboog. We raden u aan om sommige bewegingen een tijdje niet te doen. Uw fysiotherapeut helpt u met ultrageluid of massages. U krijgt ook een aantal oefeningen van uw fysiotherapeut. Een brace verlicht de pijn, maar versnelt de genezing niet. Soms krijgt u medicijnen die de ontsteking in uw elleboog afremmen.

Injectie met uw eigen bloed

Soms spuiten we wat van uw eigen bloed in de ontstoken pees. We halen dat bloed uit uw gezonde arm. Dit gezonde bloed helpt om uw ontstoken pees te genezen. De eerste week na de injectie doet uw arm nog flink pijn. U kunt uw arm deze week het best veel rust geven. Het herstel na deze behandeling duurt ongeveer twee tot vier maanden. Deze behandeling werkt goed in twee van de drie gevallen.

Operatieve behandeling

Onze orthopedisch specialisten doen er alles aan om u niet te hoeven opereren. Als de bovenstaande behandelingen niet helpen dan kunnen we samen met u beslissen om u te opereren. Wij hebben hiervoor twee verschillende technieken.

Bij een Nirschl-release maken we de ontstoken pees een klein beetje los. We verwijderen het ontstoken gedeelte en maken de pees weer vast.

De tweede techniek heet een fractionele verlenging. We maken de overgang tussen uw spier en pees los. U kunt uw spieren na een tijdje gewoon weer gebruiken. U voelt minder pijn als u kracht zet. 

Onze orthopedisch chirurg bespreekt met u welke techniek het beste is voor u.

De behandeling uitgelegd

Wat kunt u weer na de behandeling?

Na drie weken kunt u licht werk weer oppakken. Denk hierbij aan bureauwerk. Bij een iets zwaarder beroep raden we aan pas na zes tot twaalf weken weer te beginnen. Het herstel duurt in totaal een half jaar. Bijna 90% van de patiënten is tevreden met het resultaat van deze operatie.

Wij hebben veel ervaring met elleboogproblemen. Wij zijn aangesloten bij www.elleboogkliniek.nl. Als uw klachten wat ingewikkelder zijn, overleggen wij met elleboogexperts uit heel Nederland om u zo goed mogelijk te helpen.

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.