Ulnaropathie

Ulnaropathie is een vertraagde zenuwgeleiding van een zenuw. Het gaat hierbij om de zenuw nervus ulnaris. Dit is één van de drie grote zenuwen van de onderarm, hand en pols.

Wat is een ulnaropathie?

De ulnaris zenuw loopt langs de binnenzijde van uw elleboog naar uw onderarm en hand. Bij de elleboog wordt het ook wel ‘het telefoonbotje’ genoemd. Soms raakt uw zenuw bekneld. U voelt dan tintelingen of een doof gevoel in uw pink en een deel van uw ringvinger. De klachten worden meestal ’s nachts erger. Waarom u er last van heeft is vaak onbekend.

Om de diagnose ulnaropathie te bevestigen onderzoekt de neuroloog de zenuw met een zenuwgeleidingstest (EMG) en/of een echografie.

Behandelingen van een ulnaropathie

Er zijn verschillende behandelingen bij een ulnaropathie. De mate van klachten verschillen per persoon. Ook is elke persoon anders en kan een operatie voor de één meer belastend zijn dan voor een ander. Daarom verschilt het per persoon wat de beste behandeling is. Hierbij houden we veel rekening met uw eigen wensen en dagelijkse activiteiten.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis