Behandelingen van een ulnaropathie

Er zijn verschillende behandelingen bij een ulnaropathie. Hoeveel klachten iemand heeft, verschilt per persoon. Ook kan een operatie voor de één meer belastend zijn dan voor een ander. Daarom verschilt het per persoon wat de beste behandeling is. Hierbij houden we veel rekening met uw eigen wensen en dagelijkse activiteiten.

Niet-operatieve behandeling van een ulnaropathie

Bij milde of beginnende klachten kunnen we rust en houdingsadviezen aanraden. Eventueel kan u daarbij onder begeleiding van de handtherapeut “nerve gliding” oefeningen uitvoeren. Hiermee krijgt de zenuw rust en worden uw klachten minder.

Operatieve behandeling van een ulnaropathie

Als u klachten houdt, kan een operatie uitkomst bieden. Hierbij maken wij onder verdoving van de gehele arm een snee bij uw elleboog. Dit doen we op de operatiekamer. Wij leggen de zenuw dan vrij van alle mogelijke knelpunten. Als het nodig is, verleggen we de zenuw naar een andere plek. Zo staat er minder rek op uw zenuw.

Meer weten over een ulnaropathie?

Lees meer over een ulnaropathie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis