Versleten AC-gewricht

Tussen uw sleutelbeen en schouderdak zit het AC-gewricht. Een versleten AC-gewricht geeft veel pijn bovenop uw schouder en in de bovenarm.

Wat is een versleten AC-gewricht?

Uw sleutelbeen en schouderdak komen samen in het AC-gewricht. Op de uiteinden van uw botten zit een laagje kraakbeen. Door ouderdom, een breuk of zware belasting kan het kraakbeen slijten. Dit heet artrose. Het gewricht wordt geïrriteerd en de botten kunnen tegen elkaar komen. Dat doet pijn.

Een versleten AC-gewricht veroorzaakt pijn bovenop uw schouder en vaak ook in de bovenarm. Soms zit er een zwelling bovenop uw schouder. Typische klachten zijn dat het beha-bandje of het dragen van een tas over de schouder te pijnlijk is. Ook doet het vaak pijn om op uw schouder te liggen.

Behandeling van een versleten AC gewricht

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw schouder. We maken een röntgenfoto en soms een echo of scan.

Soms gaat de pijn in uw schouder weg door wat rust te nemen. Het is belangrijk dat u uw schouder niet verder beweegt als het pijn doet. We helpen u met pijnstillers, ontstekingsremmers of fysiotherapie. Een injectie met ontstekingsremmers werkt vaak goed. Als de pijn blijft, kan een operatie helpen.