Versleten heup

Slijtage van uw heup kan erg vervelend zijn. Rennen of een simpel rondje lopen kunnen ontzettend pijn doen. We hebben veel ervaring met de behandeling van slijtage van heupen. De meeste mensen kunnen na een behandeling weer zonder pijn lopen.

Wat is een versleten heup?

Uw heup is een gewricht waar uw bovenbeen in uw bekken zit. Door een laagje kraakbeen kunnen de botten van uw been en bekken soepel langs elkaar glijden. Ook werkt het kraakbeen als een schokdemper als u bijvoorbeeld rent of springt.

Door slijtage beschadigt het kraakbeen. Hierdoor schuren de botten langs elkaar. Dit doet pijn en uw heup voelt stijf. U heeft pijn als u loopt en wordt soms ’s nachts wakker van de pijn.

Behandeling van een versleten heup

Uw fysiotherapeut kan u helpen om uw heupgewricht soepel te maken en de spieren rond uw heup te versterken. Soms krijgt u medicijnen die de pijn en ontsteking tegengaan.

Als dit niet helpt, opereren we u. We hebben veel ervaring met het vervangen van een heupgewricht. We kunnen uw heup zowel via de voor- als achterkant vervangen. 95% van de mensen met een kunstheup kunnen weer zonder pijn lopen.