Vinger uit de kom

Door het uit de kom schieten van uw vinger scheuren er vaak bindweefsel bandjes rondom het gewricht. Dit zorgt voor een dikke, stijve en pijnlijke vinger.

Wat is een vinger uit de kom?

Uw PIP-gewricht kan uit de kom schieten. Dit gewricht ligt tussen uw eerste en tweede vingerkootje. We spreken dan van een vinger uit de kom.

Als uw vinger net uit de kom is voelt dit pijnlijk. Uw vinger zwelt ook op rond het gewricht. Als de kootjes naast elkaar staan, ziet uw vinger er vervormd uit.

U kunt maandenlang klachten hebben. Het is belangrijk dat u binnen een week start met de juiste therapie, zodat we de schade aan uw vinger zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Meer weten over de behandelingen van een vinger uit de kom?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van een vinger uit de kom. Zowel niet-operatieve behandeling, als operatieve behandeling. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis